Intretine sanatatea hepato-biliara la persoanele cu ficatul suprasolicitat.
INGREDIENTE/COMPRIMAT:
-fructoza
-extract uscat de fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) standardizat in min. 85% silimarina 89,25 mg
-extract moale de fructe de catina (Hippophae fructus) 51 mg
–extract uscat de soia (Glycine max) cu 98% lecitina 38,25 mg
-pudra din gel de Aloe vera 17,85 mg
-rizomi de turmeric (Curcumae longae rhizoma) 17,85 mg
-extract moale de radacina de cicoare (Cichorii radix) 12,75 mg
-extract moale de fumarita (Fumariae herba) 12,75 mg
-extract moale de schinel (Cnici benedicti herba) 12,75 mg
-ulei esential de roinita (Melissae aetheroleum) 2,55 mg
-excipienti (agent de incarcare: celuloza, agent de curgere: stearat de magneziu, aerosil).
Armurariul este astazi cea mai utilizata planta pentru sanatatea ficatului, lumea stiintifica recunoscand efectele sale hepatoprotectoare, detoxifiante, tonic-intaritoare si trofice asupra ficatului si, de asemenea, coleretic-colagog, de reducere a nivelelor de colesterol si antioxidante. Efectul hepatoprotector al fructelor de armurariu este dat de silimarina continuta, care inhiba patrunderea toxinelor in celula hepatica.
Fructele de catina sunt cunoscute pentru continutul bogat in vitamine si minerale care sustin sanatatea ficatului prin actiunea hepato-tonica si hepatoregeneratoare; pe langa aceasta, mai prezinta si importante proprietati antioxidante.
Semintele de soia contin lecitina, o lipida necesara oricarei celule vii din organismul uman. Lecitina se fixeaza pe grasimi si faciliteaza metabolizarea acestora, prevenind astfel acumularea lor; de asemenea, lecitina sustine absorbtia vitaminei B1 la nivel hepatic si a vitaminei A la nivel intestinal. Proteinele din semintele de soia reduc in mod semnificativ acumularile de grasimi, inclusiv trigliceridele. Soia contribuie la reactivarea functiilor ficatului si faciliteaza metabolizarea substantelor grase.
Aloe vera sustine activitatea secretorie a ficatului imbunatatind producerea bilei si digestia. In plus, protejeaza si regenereaza celulele ficatului, ajuta la detoxifierea organismului si la mentinerea concentratiei normale de colesterol in sange.
Turmericul, cunoscut in Europa Medievala ca sofran indian, a fost considerat un stimulent aromatic si folosit pentru buna functionare a digestiei si pentru sanatatea ficatului. In prezent au fost descrise pentru turmeric si alte efecte: antioxidant, hepatoprotector, hepatoregenerator, de favorizare a digestiei lipidelor.
Cicoarea este indicata ca tonic amar digestiv, colagog, depurativ, fiind utila pentru functionarea ficatului. Cercetarile au demonstrat un mecanism molecular complex, care actioneaza protector asupra celulei hepatice; radacina de cicoare este, de asemenea, bogata in compusi antioxidanti capabili sa atenueze potentialul efect toxic al unor substante asupra ficatului.
Fumarita este utila pentru mentinerea sanatatii tractului hepatobiliar, pentru reducerea disconfortului spastic la nivelul ductului biliar si al tractului intestinal. De asemenea, terapeutii, incepand cu Dioscorides si pana in zilele noastre, ii apreciaza proprietatile depurative. Fumarita este o planta bogata in flavonoizi, tanin si in rasini, cu efect de reglare a activitatii ficatului.
Schinelul este considerat un produs vegetal traditional util pentru stimularea poftei de mancare si pentru o digestie naturala, pentru eliminarea disconfortului abdominal dupa mese si inlaturarea disconfortului cauzat de incetinirea fluxului biliar. Schinelul contine substante amare (cnicina si benedictina) cu rol reglator asupra activitatii hepatice.
Roinita are o utilizare traditionala indelungata datorita actiunii sale de relaxare a musculaturii netede de la nivelul tractului digestiv, a efectului carminativ si, nu in ultimul rand a efectului linistitor general asupra organismului, fiind benefica pentru o digestie sanatoasa si o stare generala destinsa.
BENEFICII ALE UTILIZARII:
-sustine sanatatea ficatului
-contribuie la protejarea celulei hepatice, atenuand potentialul efect toxic al unor